W sieci od 2003 roku. Facebook  |  RSS  |  Newsletter  |  Kim jesteśmy?  |  Dołącz  |  Reklama
Główna Zaloguj się na forum Profil Załóż konto Sprawdź wiadomości Szukaj
Projekt 3x7
Idź do strony 1, 2, 3 ... 23, 24, 25  Następny krok
Napisz odpowiedź do tematu Napisz nowy temat
.
Autor Wiadomość
kr.

Wysłany: Czw Mar 23, 2006 4:09 pm, Temat postu: Projekt 3x7| Link do tego postu Odpowiedz z cytatem

pomysł?

czy wyrażacie chęć na cuś takiego co już zacząłem...?

ogólnie: wszyscy z 'Waszej muzyki' mixują ....i tu niespodzianka Smile dowolnych 'wszystkich' z 'Waszej muzyki'...??a potem Ci 'inni' mixują te właśnie mixy...?? Smile

na poczatek yul vs. stig-inge , w osobnym temacie co prawda jeszcze ale się przerzuci..nie wiem czy oryginał da się jeszcze pobrać ale remixy nie maja limitu na stronie yul`a no i teraz dalej.....

niech któryś z projektów weźmie teraz remix yul`a (jeden lub drugi,można się dogadać co do przesłania w miarę dobrych próbek (tracków) w wav.) i...zremiksuje a potem....już wiecie Smile

ustalilibyśmy sobie tylko jedną jedyną zasadę...w re-mixie śladowo chociażby powinno być słychać choćby jeden dźwięk z .... oryginału przy czym do oryginału nie ma już dostępu Smile...?? (jestem elastyczny co do tej zasady)

więc...??
czekam na opinię odnośnie pomysła Smile

P.S.no i trochę dyscypliny by poczekać na mix a potem zgłaszać się do tego, jakąś kolejkę zachować?...sam nie wiem jeszcze...
www.myspace.com/etepopup
GG 1185984
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Reklama
PostWysłany: Pią Maj 24, 2013 9:58 am 
Nowamuzyka.pl na Facebooku - dołącz do nas!

kr.

Wysłany: Czw Mar 23, 2006 4:17 pm, Temat postu: | Link do tego postu Odpowiedz z cytatem

potem już tylko strona i zrobimy 'drzewo' remixów...swobodny przepływ myśli vide remixowanie remixów zremixowanych...?? linearne spojrzenie na tworzenie....poprzez wielorakość i wieloilość....az dojdziemy do strumienia dźwięku obrabianego przez net w czasie rzeczywistym przez wiele osób jednocześnie....a dźwięk będzie płynął bez przerw (w sensie on/off sprzęt)...
nic nie paliłem Smile
www.myspace.com/etepopup
GG 1185984
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
BisHoP

Wysłany: Czw Mar 23, 2006 5:12 pm, Temat postu: | Link do tego postu Odpowiedz z cytatem

kr. napisał:
nic nie paliłem Smile

No, juz zaczalem sie zastanawiac Laughing
Ciekawy pomysl swoja drroga, mozna by zaczac cos budowac, organizowac. Chetnie poslucham Very Happy

"-How do you define bad music?"
"-My answer to that would be soulless music in whatever form it might be.
"
Derrick May.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Adres AIM
kr.

Wysłany: Czw Mar 23, 2006 5:25 pm, Temat postu: | Link do tego postu Odpowiedz z cytatem

BisHoP napisał:
kr. napisał:
nic nie paliłem Smile

No, juz zaczalem sie zastanawiac Laughing

noooo...nie dzisiaj Smile

Cytat:
Ciekawy pomysl swoja drroga, mozna by zaczac cos budowac, organizowac. Chetnie poslucham Very Happy

no to tak dla porządku na poczatku:

oryginał ('wanna suck your perfect finger' - stig-inge)

http://rapidshare.de/files/16250114/wann_suck_your_perfect_finger.mp3.html

remix01 ('a perfect finger,suck' - yul)

http://www.yul.pl/yul(stig-inge)-a-perfect-finger,suck.mp3

remix02 (a perfect finger,fingertrip' - yul)

http://www.yul.pl/yul(stig-inge)-a-perfect-finger,fingertrip.mp3

lub zaraz po załadowaniu strony www.yul.pl na samym dole.
www.myspace.com/etepopup
GG 1185984

Ostatnio zmieniony przez kr. dnia Pią Mar 24, 2006 7:44 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
tek hi

Wysłany: Czw Mar 23, 2006 5:31 pm, Temat postu: | Link do tego postu Odpowiedz z cytatem

pomysł jak najbardziej! wszystko co konsoliduje jest dobre!
zastanawiam się czy jednak czy nie wrzucićwiększej ilości wymagań.
większa ilość ram, wymusi większy wysiłek na remikserach:)
coś na zasadzie gdy jest cenzura to artyści muszą się bardziej starać.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Adres AIM
BisHoP

Wysłany: Czw Mar 23, 2006 5:32 pm, Temat postu: | Link do tego postu Odpowiedz z cytatem

Zaladuj jeszcze raz oryginal bo "Your file has expired."
Dwa pozostale ida ale wolniutko :-(yul(stig-inge)-a-perfect-finger,suck sporo 33 mb - ale da sie wytzrymac, sie sciaga).

"-How do you define bad music?"
"-My answer to that would be soulless music in whatever form it might be.
"
Derrick May.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Adres AIM
kr.

Wysłany: Czw Mar 23, 2006 5:35 pm, Temat postu: | Link do tego postu Odpowiedz z cytatem

tek hi napisał:
pomysł jak najbardziej! wszystko co konsoliduje jest dobre!
zastanawiam się czy jednak czy nie wrzucićwiększej ilości wymagań.
większa ilość ram, wymusi większy wysiłek na remikserach:)
coś na zasadzie gdy jest cenzura to artyści muszą się bardziej starać.

nie jestem dobry w regulaminach...a za dużo też nie dobrze bo jak narzucimy zbyt dużo swoich 'ideowych' patentów vide regulamin,to tu a to tam itp to nie bedzie się twór swobodnie rozwijał....chyba.

narazie ta jedna reguła: 'wiązanie'

moment <myśli> a jakby wiązać na zasadzie przód-tył..?? znaczy nie robimy remiksu a używamy dźwięków z danego remiksu na topie czyli teraz byłby to yul do stworzenia tyłu lub poczatku tego mixu i tak dalej...zróbmy najdłuższy utwór na świecie...dron/industrial/ambient/jazz/nu/old/i wogóle... nie brzmi to zbyt rewolucyjnie...?? Smile
www.myspace.com/etepopup
GG 1185984
Powrót do góry
kr.

Wysłany: Czw Mar 23, 2006 5:37 pm, Temat postu: | Link do tego postu Odpowiedz z cytatem

BisHoP napisał:
Zaladuj jeszcze raz oryginal bo "Your file has expired."
Dwa pozostale ida ale wolniutko :-(yul(stig-inge)-a-perfect-finger,suck sporo 33 mb - ale da sie wytzrymac, sie sciaga).

oryginał nie mój i jego nie mam...jak sie pojawi stig to pewnie odnowi link....bo moje to yul`e są ....wiem że powoli ale zapewniam że nie bedzie zerwań ani nic takiego...wiem co za serwer Smile
www.myspace.com/etepopup
GG 1185984
Powrót do góry
tek hi

Wysłany: Czw Mar 23, 2006 5:54 pm, Temat postu: | Link do tego postu Odpowiedz z cytatem

w zasadzie to jak chcecie:)
poruszyłem ten temat, bo kilka razy obserwowałem kilka tego typ[u pomysłów w necie i zauważyłęm, że swoboda zajechała je całkowicie.
ale nie mówie,że tak będzie i tym razem. będę obserwował efekty bacznie!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Adres AIM
kr.

Wysłany: Czw Mar 23, 2006 6:00 pm, Temat postu: | Link do tego postu Odpowiedz z cytatem

tek hi napisał:
w zasadzie to jak chcecie:)
poruszyłem ten temat, bo kilka razy obserwowałem kilka tego typ[u pomysłów w necie i zauważyłęm, że swoboda zajechała je całkowicie.
ale nie mówie,że tak będzie i tym razem. będę obserwował efekty bacznie!

no cóż...narazie to tylko jeszcze pomysł....wcale nie musi wypalić chociaż chciałbym..
pojadę do domciu, zjem obiad , zabiję trochę umarłych lub nie , prześpię się i zobaczymy co da nam jutro...

aczkolwiek żeby nie przedobrzyć, pozostać chyba powinniśmy narazie na fazie "remiks-z-remiksu" cały i gotowy a przyszłość pokaże....

te daleko idące kwestie z 'linearnym' tworzeniem dźwięku zostawmy do przemyśleń.....
www.myspace.com/etepopup
GG 1185984

Ostatnio zmieniony przez kr. dnia Czw Mar 23, 2006 6:04 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
kr.

Wysłany: Czw Mar 23, 2006 6:04 pm, Temat postu: | Link do tego postu Odpowiedz z cytatem

czyli czekamy teraz na chętnego który zremiksuje jeden (lub oba ! Smile) remiksy yul`a...
www.myspace.com/etepopup
GG 1185984
Powrót do góry
elektrobi

Wysłany: Czw Mar 23, 2006 8:23 pm, Temat postu: | Link do tego postu Odpowiedz z cytatem

lubie bardzo takie kombinacje alpelskie, w pewnym momencie sie z dzika rozkosza podlacze do projektu.

ale jeszcze nie teraz Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
john mcenroe

Wysłany: Czw Mar 23, 2006 8:37 pm, Temat postu: | Link do tego postu Odpowiedz z cytatem

bardzo ciekawy pomysł, fajnie gdyby można było się spotkać w parę osób na żywca i wcielić go w życie, każdy ma jakieś motywy, a w około tych pomysłów można by zespołowo budować struktury czy nawet pełnoprawne kawałki.
pojawia się oczywiście problem logistyczny, ale mam nadzieję że wkrótce, na spotkaniu nowejmuzyki, będzie można się jakoś dogadać.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
elektrobi

Wysłany: Czw Mar 23, 2006 8:43 pm, Temat postu: | Link do tego postu Odpowiedz z cytatem

w erze internetu, prawda, nie jest to problemem.....

<gładzi sie po długiej siwej brodzie>

a tak na serio : juz od ponad roku robie z kolesiem z drugiego konca Polski kawalki w ramach jednego projektu, na jednej platformie [FL], wymieniamy sie kawalkami w mailu albo przez MSN, gdzie mozna sobie pokazac screena w razie wu. nie ma problemu.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
stig-inge

Wysłany: Pią Mar 24, 2006 7:38 am, Temat postu: | Link do tego postu Odpowiedz z cytatem

kr. napisał:
czyli czekamy teraz na chętnego który zremiksuje jeden (lub oba ! Smile) remiksy yul`a...

ja tam wchodze jakby co. ale chyba nie moge teraz ja remixować ??
(może obi yulo-stiga, a stig yulo-stigo-obiego.tak się rozmarzyłem Rolling Eyes )
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Napisz odpowiedź do tematu Napisz nowy temat