Lawrence – Illusion
Paweł Gzyl:

Elegancko, stylowo i powściągliwie.

VA – Music of Northern and Southern Laos
Łukasz Komła:

Kompilacja nie ukazuje walki między północą a południem. Kink Gong nadstawił ucho w obu częściach Laosu, tam gdzie zanika tradycja.

Manu Delago – Parasol Peak
Jarek Szczęsny:

Wspinaczka z instrumentami.

Emika ‎– Falling In Love With Sadness
Mateusz Piżyński:

Czy uptempo to dobra kanwa na smutne opowieści?

Terence Fixmer – Through The Cortex
Paweł Gzyl:

Nastrój, nie energia.

Mazutti – Kształt Jazzu Który Ma Dojść
Jarek Szczęsny:

Albo i nie.

Aphex Twin – Collapse EP
Ania Pietrzak:

Ukochany troll częstuje kryształami.

Tim Hecker – Konoyo
Jarek Szczęsny:

Wkurz przemądrzałego realistę.

Kaczmarek – K.A.C.Z.M.A.R.E.K.
Paweł Gzyl:

Kolejny krok w stronę eksperymentu.

Envee, Teielte oraz Petite Noir
Jarek Szczęsny:

Polska i reszta świata.

The Lotus Eaters – Desatura
Paweł Gzyl:

Wycinki ze studyjnych improwizacji.

Marie Davidson – Working Class Woman
Jarek Szczęsny:

Alternatywny bal.

Puce Mary – The Drought
Paweł Gzyl:

Dominacja czy uległość?

The Dumplings // Oxford Drama
Jarek Szczęsny:

Młodzi, zdolni, elektroniczni.



Polish Coctail 10

Duet Szkatulski i Kosmalski przygotował jubileuszowe, dziesiąte wydanie podcastu „Polish Coctail”, czyli dwie części klasowej elektroniki – jedną refleksyjną, a drugą taneczną.

Z kilkunastu miksów i podcastów które regularnie przygotowują Polish Coctail jest najważniejszy – tak mówią autorzy. Ponadto, dziesiąta część która doczekała się fizycznego wydania, to „nasze wyobrażenie na temat obecnej elektroniki„. W pierwszej części, reklamowanej jako refleksyjna, dominują lżejsze elektroniczne dźwięki: Phono.O, Stimming, James Blake. Drugą, zorientowaną tanecznie, napędza np. Mike Dehnert, DJ Koze, Hearthrob, Levon Vincent.

Dwupłytowa krajanka została wydana w nakładzie stu sztuk – jeżeli nie uda Wam się jej dostać, sprawdźcie poniższy link, jest opcja darmowego pobrania.

http://www.szkatulskikosmalski.com/

 

Dołącz do ponad 10 000 fanów na Facebooku:

Komentarze

Comments are closed.